0zł
Suodata
Price
Väri
Manufacturers
more... less
Weight
kg kg
Rungon koko
more... less
Tyyppi
Rungon materiaali
Edessä iskunvaimennin
Takaiskunvaimennin
Levyjarrut
Vuosimalli

Maastopyörät (MTB)

Maastopyörä tai MTB (Mountain Terrain Bicycle) on yleisin nimitys, jota käytetään myös polkupyörätyypistä, jota ei ole tarkoitettu vuorilla ajamiseen. Periaatteessa tämäntyyppinen polkupyörä on suunniteltu suoriutumaan vaikeimmistakin päällystetyistä ja päällystämättömistä poluista. Ajamiseen mudassa, soralla, hiekalla, lätäköissä; mäkisille alueille jyrkkine nousuineen, laskuineen ja kallioineen; metsäpoluille, missä on ulkonevia juuria, kiviä ja yllättäviä esteitä. Missä ikinä vaaditaankaan huomattavasti suurempaa liikkuvuutta ja ohjattavuutta. Näissä polkupyörissä on yleensä vahvat rungot, paksut, karkeapintaiset renkaat, iskunvaimennusjärjestelmät möykkyjen vaimentamiseksi karkeilla teillä ajettaessa sekä korkeampi maavara, joka lisää polkupyörän liikkuvuutta. MTB-polkupyörissä on hyvin usein suuri määrä vaihteita (21 aina jopa 33 vaihteeseen) sekä etu- ja takavaihteistot. Vaihteiden suuri määrä helpottaa esteiden ylittämistä ja ajotyylin muuttamista. Käytössä on tehokkaampia levyjarrujärjestelmiä, joita pyörissä oleva muta ei haittaa.


Maastopyörien hinta. Mitkä ovat ratkaisevat tekijät?
MTB-polkupyörien hinnat riippuvat polkupyörän varusteista. Mitä parempi ja kalliimpi varuste, sitä korkeampi hinta on. Kalliimmissa polkupyörissä on laadukkaampi vaihteisto, hydrauliset levyjarrut ja alumiini- tai hiilirungot, jolloin polkupyörän paino on paljon pienempi. Lisäksi korkeamman luokan polkupyörissä on vahvemmat vanteet, paremmat holkit (navat) ja ne kestävät aggressiivista ajoa paremmin. Etuhaarukassa voi olla muun muassa lukitustoiminto, jota halvoissa maastopyörissä ei ole. Levyjarruilla varustetut maastopyörät (mitä yksinkertaisemmilla MTB-polkupyörillä ei aina ole) parantavat jarrutuksen laatua ja tehokkuutta. Halpa ja huippuluokan maastopyörä voivat näyttää lähes samalta visuaalisesti, mutta mukavuus ja toiminta sekä muut ominaisuudet ovat merkittävästi erilaisia.

Mitä maastopyöriä valikoimastamme löytyy?
Maastopyörät ovat yksi suosituimmista polkupyörätyypeistä Liettuassa. Tuotevalikoimaamme kuuluvat maailmanluokan valmistajien MERIDAN ja CUBEN tunnettujen maastopyörien lisäksi myös UNIBIKE, ROMET ja ARKUS, jotka ovat saamassa jalansijaa. Tarjoamme myös erikokoisilla pyörillä varustettuja maastopyöriä: 29er (29" pyörät), 650b (27,7" pyörät) ja 26" pyörät. Valittava pyörän koko riippuu pyöräilijän pituudesta ja polkupyörän tarkoituksesta, sillä eri pyöräkoot antavat etua eri poluilla. Tällä hetkellä suosituimpia polkupyöriä ovat luultavasti ne, joissa on 26" pyörät, ja nämä MTB-polkupyörät ovat helpommin ohjattavia. Maastopyörät jaetaan tyypeittäin seuraavasti: XC-, Enduro-, alamäki-, Freeride- ja Dirt-polkupyörät. Kun kyse on polkupyörän jousituksesta, ne on jaettu kolmeen tyyppiin:
- Ilman iskunvaimennushaarukkaa (jäykkä alusta);
- Hardtail;
- Täysi jousitus.

Miten valita sopivin?
On vaikea sanoa, mitkä ovat parhaat maastopyörät, koska kaikki riippuu ajotavoista, etäisyyksistä ja tarpeista, joten ensinnäkin sinun pitäisi määrittää ajotyyli, etäisyydet, maastot ja muut tekijät. Syvemmälle tarpeisiin paneuduttaessa maastopyörien muotoilu ja varustelu vaihtelee tyypin mukaan, joilla on erilaisia vaatimuksia. Bikko.lt-polkupyöräliikeestä löydät laajan valikoiman maastopyöriä: yksinkertaisemmista huippuluokan varusteisiin - jopa vaativin pyöräilijä löytää itselleen jotakin. Myymälöissämme myytävät maastopyörät ovat uusia, laadukkaita, tyylikkäitä ja niissä on 2 vuoden tehdastakuu.

Kiinnostaako maastopyöräily? Käy Bikko.lt-kaupoissamme ja valitse sopivin! Maastopyörät Klaipėdassa - Galinio Pylimo g. 28, maastopyörät Vilnassa - Šeimyniškių G. 21, Šiauliaissa - Kreivoji g. 37 ja maastopyörät verkossa - verkkokaupassamme www.bikko.lt. Jos et tiedä, minkä maastopyörän valitsisit, soita +370 684 18384 tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: [email protected]. Autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan polkupyörän!

Näytä lisää Näytä vähemmän