0zł

Eri pyörälukkojen ominaisuudet

Koska polkupyöriä käytetään yhä enemmän työmatkoissa, on tärkeää suojata niitä, jotta palatessasi löydät sen paikasta, johon sen jätit. Tarpeellisen suojan voi antaa eri tyyppisillä lukoilla.

U-muotoiset lukot

Nämä ovat yleisimpiä ja parhaimman tyyppisiä lukkoja. Ne eivät ole turhia, vaan vastustavat lekoja, leikkureita ja leikkausyrityksiä. Lukkoja on eri kokoisia, mutta pienemmät ovat parempia. Tällä tavalla ne pienentävät varkaan mahdollisuutta tiirikoida tai leikata lukkoa, sillä sorkkarautaa ei saa mihinkään.

Vaijerilukot

Nämä lukot on helpompi leikata kuin U-muotoiset lukot, mikä tekee niistä paremmin sopivia urbaaneille alueille, joissa varkauksia on vähemmän. Vaijerilukot lukitaan usein avaimella tai koodilla, mutta sillä ei ole merkitystä, jos vaijeri on helppo katkaista. Tämän vuoksi, vaijereiden pitää olla tarpeeksi pitkiä ylettyäkseen pylvään ympärille, mutta myös tarpeeksi paksuja – vähintään 8 mm. Ohuet vaijerit on paljon helpompi katkaista.

Ketjulukot

Ne ovat vahvempia kuin vaijerilukot ja paremmassa suojassa leikkureilta. On tärkeää yhdistää tällaisiin ketjuihinnriittävän vahva lukko, sillä se on usein helpompi rikkoa, kuin itse ketju. Toinen ketjulukon huono puoli on, että sitä käytetään niin yleisesti, että varkaat ovat oppineet jo katkomaan niitä vahvemmilla työkaluilla.

Lukittuvat haarukat

Tällainen laite estää pyörien tai ohjaustangon käyttämisen, sillä se jumittaa ohjaustangon eikä salli sen kääntämistä. Tämä on erittäin epämiellyttävää varkaille, jotka haluavat häipyä paikalta mahdollisimman nopeasti. Avaimet avataan erityisellä jakoavaimella.

Lukot hälyttimellä

Hälytin voidaan yhdistää lukkoon tai se voi olla erillisenä. Hälyttimet voivat kuitenkin aiheuttaa ongelmia koska ne voivat olla liian herkkiä.

On järkevintä yhdistää kaiken tyyppisiä lukkoja toistensa kanssa. Esimerkiksi lukittuvat haarukat voidaan yhdistää U-muotoisten lukkojen tai ketjulukkojen kanssa. Jos U-muotoista lukkoa ei voida yhdistää polkupyörään jättöpaikassa, on suositeltavaa lukita pyörät tällä lukolla ja lukita itse pyörä ketjulukolla. On parasta lukita pyörän takakolmio – jossa pyörä ja runko ovat toistensa lähellä. Mikäli tarvitaan lisää suojaa, se voidaan lukita kahdella U-muotoisella lukolla – edestä ja takaa.

Valitessa lukon avaimia, sahalaitainen avain on suositellumpi kuin pyöreä avain. Pyöreä on helpompi “dekoodata” ja avata lukko.

Polkupyörän suojaus on erittäin tärkeää ja vahvistaaksesi suojaa, on tarpeellista omistaa sopivat lukot ja avaimet ja säilyttää niitä suojatuissa paikoissa. Varmisaaksesi pyörän turvallisuuden, ne tulisi myös merkitä.

Pasidalinkite