0zł

Kuinka valita sähköpyörä?

Sähköpyörät, jotka ovat olleet suosittuja ulkomailla jo jonkin aikaa, ovat nopeasti tulossa myös Liettuan markkinoille. Nämä ajopelit ovat erittäin arvokkaita henkilöille, joilla on heikot nivelet, mutta jotka silti haluavat ajaa polkupyörällä. On tietenkin useita asioita, jotka pitää ottaa huomioon, kun hankkii tämän tyyppisen pyörän.

Kuinka moottori toimii?

Sähköpyörien moottori auttaa selvittämään mäet ja matkustamaan pidempiä matkoja. Tarpeistasi riippuen, sinun täytyy valita, minkä tyyppisen moottorin haluat: • käynnistyminen polkiessa: jotkut sähköllä toimivat maastopyörät käynnistyvät vain polkiessa (näillä voi saavuttaa korkeampia nopeuksia); • akulla toimivat: napin painaminen käynnistää moottorin, joku auttaa ajamisessa.

Yleensä polkemalla käynnistyvän moottorin valitsevat sellaiset henkilöt, jotka haluavat nopean ja helposti käsiteltävän maastopyörän. Tämän tyyppiset kaksipyöräiset voivat tietenkin saavutettavien korkeiden nopeuksien vuoksi olla hieman vaarallisia, erityisesti, jos tiellä on esteitä. On suositeltavaa hankkia pyörä, jonka tehoa voi säätää. Tällöin voit aloittaa pienitehoisella pyörällä ja lisätä tehoa tarpeidesi mukaan.

Paino

Lisätyn moottorin vuoksi sähköpyörät ovat painavampia (riippuen akusta, mekanismin koosta, käytetyistä materiaaleista). Tällä hetkellä pyöriä valmistetaan myös suhteellisen pienillä, mutta tehokkailla moottoreilla. Niiden, jotka haluavat käyttömukavuutta, kannattaa valita tällainen. Ei pidä unohtaa, että jos rengas puhkeaa, sinun täytyy kantaa pyörää ja jos asut toisessa kerroksessa, joudut myös kantamaan sitä, joten kevyempi pyörä on mukavampi.

Oma painosi on myös tärkeä tekijä – mitä painvampi olet, sitä tehokkaampi akun ja moottorin tulee olla. On suositeltavaa valita moottori, jossa on litiumioniakku, joka on kevyempi. Toinen sopiva akku on lyijyakku, mutta ne ovat paljon painavampia ja niiden käyttöikä on lyhyempi. Älä unohda, että akku pitää ladata säännöllisesti.

Kokeile pyörää

Aivan kuten muissakin pyöräostoksissa, sähköpyörää tulee testata ennen ostamista. Aja muutama metri, tee muutama kierros, testaa moottoria (kunhan olet varovainen). Varmista mukava istumisasento.

Riippuen akun ja moottorin sijainnista, näillä pyörillä on hieman erilainen painopiste. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäistä kertaa kokeillessasi tällaista pyörää, sinulla saattaa olla vaikeuksia tasapainon pitämisessä. Jos kääntyminen tuntuu olevan jatkuvaa ja suoraan ajaminen vaikuttaa vaikealta, on parempi etsiä pyörä, jossa akku on asennettu alemmaksi.

Kuinka paljon käyttää rahaa?

Määrä, joka sinun tulisi käyttää sähköpyörän ostamiseen, riippuu tarpeistasi. Jos esimerkiksi aiot korvata autosi pyörällä, sinun täytyy käyttää enemmän rahaa (suhteellisen nopeat, lujatekoiset sähköpyörät maksavat enemmän).

Ympäristöystävällisyyden ja terveellisen elämäntavan suosion kasvun myötä sähköpyörän valitsee yhä useampi. Muista kiinnittää huomiota kaikkiin mainittuihin asioihin ja jos sinulla on lisää kysymyksiä, ota yhteyttä Bikko.lt:n asiantuntijoihin.

Pasidalinkite