0zł

Olemme ostamassa pyörään lastenistuinta

Kun kesä tulee, pyöräilevät vanhemmat haluavat ottaa pikkuisensa mukaansa. Vanhemmat lapset voivat liittyä vanhempien seuraan omilla pyörillään ja nuorimmat voivat istua lastenistuimella takana tai edessä ja nauttia ohitettavista maisemista. Lastenistuimia voi olla eri tyyppejä, mutta on tärkeää kiinnittää valitessa niitä huomiota tiettyihin asioihin.

Mistä iästä lähtien lapsia voi kuljettaa istuimessa?

Lapsia voi kuljettaa istuimissa yhden vuoden iästä lähtien – jos matkustat ulkomaille, minimi-ikä saattaa vaihdella, joten on tärkeää tarkistaa matkustusmaasi lait. Joissakin Euroopan maissa lapsia voi kuljettaa mukana 9 kuukauden iästä lähtien. Ennen kuin ostat istuimen, älä unohda ostaa toista tärkeää turvallisuuskeinoa: kypärää. Jos lapsesi on liian nuori käyttämään kypärää, pyöräilyä on myös siirrettävä.

Mikä tuoli pitää valita?

Liettuan suosituimmat istuimet on asennettu polkupyörän takaosaan . Etuosaan asennetut istuimet ovat yleensä harvinaisempia. On tärkeää huomata, että kaikkiin polkupyöriin ei voi laittaa istuimia. Jos asennat istuimen tavaratelineelle, varmista onko lähellä pyörän runkoa erityisesti asetettuja reikiä. Istuimet kiinnitetään runkoon mukana paketissa tulevalla kiinnittimellä, joten istuimet ovat varsin monipuolisia. Taka istuimet eivät välttämättä sovi, mikäli pyörässä on täysi jousitus.

Ostaessa istuinta on suositeltavaa, että se on varustettu jalkasuojalla ja että lapsen jalat eivät häiritse ajajaa. Istuin pitää olla varustettu sopivilla vöillä, jotka varmistavat lapsen turvallisuuden. Vyöt eivät saa antaa liikaa painetta ja lapsen pitää pystyä hengittämään kunnolla. Kaikki nämä asiat on yhdistetty luotettacvissa, korkealaatuisissa ja ainutlaatuisissa italialaisen valmistajan Dieffen istuimissa.

Kun päätät, ostaa etu- vai takaistuin, on tärkeää vertailla niiden hyviä ja huonoja puolia. Vaikka edessä olevat istuimet antavat lapselle mahdollisuuden nähdä enemmän, onnettomuustilanteessa lapsi voi saada enemmän vammoja, koska pyörä yleensä kaatuu nokka edellä. Tämän lisäksi, jos lapsi pudottaa roskan, se voi sotkeutua etupyörään ja vaikeuttaa pyörän ohjausta. Takana istuva lapsi häiritsee pyöräilijää vähemmän ja likaantuu tai loukkaantuu epätodennäköisemmin, mutta joskus takana istuvat lapset loukkaantuvat, kun pyöräilijä istuu pyörään tai poistuu siitä.

Valitse istuin perustuen sen asennukseen ja lapsen maksimipainoon. Yleensä lastenistuimet kantavat 9-22 kiloisia lapsia, kun ne ovat kiinnitetty runkoon tai tavaratelineeseen, joten ne ovat sopivia jopa 3-4-vuotiaille lapsille. Rakenteesta ja käytetyistä materiaaleista riippuen, ne voivat painaa jopa 6-7 kg. Valitse istuin, joka on helppo laittaa pyörään ja ottaa pois siitä. Tämä tekee helpommaksi matkojen suunnittelun lapsen kanssa ja ilman lasta.

Lastenistuimet ovat loistava tapa saada lapsi viettämään enemmän aikaa kanssasi ja olla raittiissa ilmassa. Saat lapsen kiinnostumaan pyöräilystä varhaisesta iästä lähtien, joten on hyvin mahdollista, että he pyöräilevät kanssasi myös kasvaessaan.

Pasidalinkite