0zł

Perustietoa renkaista

Uusien renkaiden ostaminen ei vaikuta olevan ongelma, kun tarjolla on niin suuri valikoima, mutta on paljon asioita, jotka tulee ottaa huomioon uudessa ostoksessa. Bicycle store bikko.lt auttaa mielellään sinua valitsemaan sopivat renkaat ja jos aiot ostaa omat, sinun pitää ottaa huomioon muutama asia.

Kaikki riippuu valitsemiesi ratojen pinnasta ja vuodenajasta, jona aiot renkaita käyttää. Suosittelemme, että pohdit myös renkaiden kuntoa, joka antaa sinulle vapautta ja sopii parhaiten tarpeisiisi. Kun valitset pyörän renkaat, ota huomioon seuraavat asiat:

  1. Renkaiden oikea koko.

Viime aikoina 27.5"" pyörän kokoa olevien polkupyörien suosion nousun myötä, myös näiden renkaiden tarjonta on lisääntynyt. Älä unohda, että jokaisen renkaan sivusta löydät kaikki tarpeelliset tiedot siitä, minkä kokoiset renkaat tarvitset. Yleensä löydät renkaasta numeroyhdistelmiä, esimerkiksi:26x2,10, joka tarkoittaa, että tarvitset halkaisijaltaan 26 tuuman renkaat, jotka ovat 2.10 tuumaa leveitä. Tämä kyseinen esimerkki voidaan ilmaista millimetreinä ja kirjoittaa seuraavassa muodossa – 54-559. Näillä mitopilla voit olla varma, että jokainen polkupyöräkauppa tarjoaa sinulle oikean vaihtoehdon.

  1. Pinnan tyyppi

Kun valitset renkaita tyres, on tärkeää muistaa kulutuspinta. Valitse se tienpinnan mukaan. Täysin sileät renkaat – täydellisiä asfaltilla ajamiseen, koska kitka ei ole tärkeää tämän tyyppisessä renkaassa. Leveitä renkaita karkealla pinnalla käytetään yleensä maastopyörissä ja niillä on erinomainen kitka tienpintaan nähden ja näin ollen pyörä on hallittavissa, vaikka tie olisi märkä tai mutainen. Älä unohda, että väärä valinta polkupyörän renkaissa voi tehä pyöräilystäsi vähemmän mukavaa. Myös nopeus saattaa laskea, mikäli karkeita MTB-renkaita käytetään maantiellä tai kitkaa voi olla liian vähän, jos maantiepyörää tai kaupunkipyörää sileillä renkailla käytetään suolla.

  1. Vanne- ja runkovalinnat

Jos haluat selvästi kapeamman tai hyvin leveän renkaan, suosittelemme, että otat vanteen leveyden huomioon. Leveä rengas ei sovi kapeaan vanteeseen, eikä kapea rengas sovi leveään vanteeseen. Sinun täytyy myös varmistaa, että haluttu leveämpi rengas sopii runkoon. Jos esimerkiksi laitat 29"" renkaat hybridiin, ne saattavat koskea runkoa tai haarukkaa. Toinen esimerkki on maantiepyörä, johon tuskin sopii leveä retkirengas.

  1. Muuta tietoa.

Jos et ole ammattilainen, etkä valitse ammattilaispyöriä, renkaiden painolla ei pitäisi olla sinulle suurta merkitystä, koska se asia ei ole merkityksellinen jokapäiväisessä käytössä. Kiinnitä sen sijaan huomiota renkaiden kestävyyteen. Jos etsit retkirengasta pitkille matkoille, arvioi, onko renkaassa riittävää lisäsuojausta rengasrikkoja vastaan. Renkaat, joissa on heijastavia teippejä sivussa ovat huomionarvoisia. Ne tekevät sinusta näkyvämmän muille tienkäyttäjille.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota renkaiden leveyteen. Kapeat renkaat tuovat nopeutta, mutta kuluvat nopeammin, kuin leveät ja paine niissä tulee olla korkeampi – tämä lisää rengasrikon riskiä matkalla. Leveille renkaille ominaista on vakaus, koska niiden kitka tienpintaan on parempi, joka takaa mukavan ja turvallisen matkan.

Kuten muut polkupyörän osat, renkaat ovat tärkeä osa polkupyörää. Näin ollen, valitessasi renkaita, sinun tulee pohtia ovatko ne kestäviä, täyttävätkö ne tarpeesi ja varmistavatko ne turvallisuutesi

Pasidalinkite