0zł

Useimmin uusittavat polkupyörän osat

Kun sinulla on sama polkupyörä pitkän aikaa, ei ole väliä, kuinka hyvin pidät siitä huolta. Joskus osa pitää korjata tai korvata uudella. Joillakin osilla on jopa suositus siitä, kuinka kauan niitä voi käyttää. Tämän tietäen, voit valmistautua etukäteen polkupyörän päivitykseen. Polkupyörän osien sujuvan toiminnan varmistaminen varmistaa sinun turvallisuutesi, sekä lisää polkupyörän käyttöikää.

Ketju

(riippuen ajosta, ylläpito-olosuhteista, valmistajasta) voivat pysyä samanlaatuisina arviolta 2414 – 4023 km:n ajan. Ketjujen kuluma tarkistetaan erityisellä työkalulla, joka näyttää, onko ketju venynyt käyttökelvottoman pituiseksi. Estääksesi ketjun ennenaikaista kulumista, sinun täytyy käyttää erityisiä ketjuöljyjä ja rasvanpoistoainetta sekä estää lian kertymistä.

Rataspakat ja vapaarattaat

Asiaankuuluvallakin polkupyörän ylläpidolla, ketjut kuluvat ajan kuluessa ja vaikuttavat negatiivisesti rataspakkoihin ja vapaarattaisiin . Yleisesti ottaen, rataspakkojen ja vapaarattaiden uusiminen on suositeltavaa, kun uusitaan toinen tai kolmas ketju. Sinun tulisi uusia eturattaan hammaspyörät, kun huomaat, että hampaat ovat kuluneet tai puuttuvat. Tarpeellisen rataspakkojen ja vapaarattaiden laadun ylläpitämiseksi on suositeltavaa puhdistaa lika niistä säännöllisesti ja pyrkiä pitämään ne puhtaina.

Jarrupalat

Jarrut ovat turvallisuudessa avainasemassa, joten jos ne pettävät tai eivät toimi kunnolla, et pysty hallitsemaan polkupyörääsi ja asetat itsesi ja muut vaaraan. Aivan kuten autoissa, myös pyörissä jarrupalat kuluvat lopulta käytössä.

V-muotoiset, maantiepyörän jarrut tulee uusia, kun kumi kuluu pois (uusissa jarruissa olevat hampaat ja kohoumat eivät enää näy). Levyjarrullisissa pyörissä on suositeltavaa uusia jarrut, kun 3-4 mm palat ovat enää 1 mm paksuja.

Renkaat

Renkaissa on yleensä kulumanilmaisimet, joten seuraamalla merkintöjä, pystyt selvästi tietämään, koska renkaat ovat hyvät ja koska on suositeltavaa uusia ne mahdollisimman nopeasti uusilla. Luonnollisesti tilanteissa, joissa renkaassa on halkeamia, on suositeltavaa uusia se niin pian, kuin mahdollista sen sijaan, että yrittäisi korjata halkeamat eri tavoilla. Muistutus: Eturengas kuluu nopeammin, kuin takarengas.

Vaijerit

Nämä osat tulee myös öljytä säännöllisesti, polkupyörän kuntoa pitää tarkkailla jatkuvasti, muuten sen liikkuminen saattaa vaikeutua sisällä olevan lian vuoksi, se saattaa ruostua tai rikkoutua muuten. Vaijerit ovat pieni osa polkupyörää ja niiden uusiminen on melko helppoa (vaijerin suojan uusiminen samassa yhteydessä on suositeltavaa). Tämän osan uusiminen varmistaa myös nopeamman jarruttamisen ja vaihteiden vaihtamisen.

Vaikka nämä osat on erikseen mainittu, se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö polkupyörän muita osia tarvitsisi huoltaa. Kaikki osat tulee uusia, kun ne hajoavat tai vaarantavat pyöräilijän tai muiden tienkäyttäjien turvallisuuden.

Pasidalinkite