0zł

Koska tulisi ostaa uusi polkupyörä?

Uusi polkupyörä voi olla tarpeen monista syistä. Ehkä vanha on jo kulunut, tärkeät osat (esimerkiksi runko) ovat rikkoutuneet, eikä sitä voi korjata. On kuitenkin tilanteita, joissa on suositeltavaa ostaa pyörä aikaisemmin. Vanhan pyörän ajaminen voi kuitenkin olla epämiellyttävää, etkä voi käyttää sen parhaita ominaisuuksia.

Paino on tärkeä

Jos olet kilpailija, sinulle on tärkeää, että pyörä on mahdollisimman kevyt. Jos siis löydät kevyen mallin, saatat harkita sen ostamista. Nykyisin monet pyörän osat tehdään ohuemmista ja kevyemmistä materiaaleista, mikä antaa sinulle selvän edun kilpailussa. Sinun ei tietenkään tarvitse aina ostaa uutta pyörää saadaksesi paremman tuloksen: joskus riittää osien vaihtaminen uudempiin. Jos markkinoilla on kuitenkin uusi, parannettu ja paljon kevyempi polkupyörä, sen ostaminen kannattaa.

Geometria ja muutetut osat

Polkupyöriä uudistetaan jatkuvasti. Suuremmat ja pienemmät polkupyörän renkaat antavat täysin erilaisen kokemuksen. Esimerkiksi suuremmilla renkailla varustetun pyörän ajaminen tekee ajamisestasi vakaampaa, mutta vähentää ohjattavuutta. Jos ostat pyörän, jonka geometria on päivitetty, ajamisen pitäisi olla miellyttävämpää. Vaikka pyörä olisi uusinta mallia, älä osta sitä, jos ajaminen on epämiellyttävää.

Haluat kokeilla eri tyyppiä

Jos aiot ajaa alamäkiä, maantiepyörät eivät sovi sinulle. Tietyn tyyppiseen ajoon sopii parhaiten pyörä, joka on rakennettu sitä varten. Esimerkiksi pyörät, joissa on erityinen iskunvaimennus sopivat mäkiajoon. Sama pätee maantiepyöriin ja maastopyöriin. Vaikka maastopyörän ajaminen tiellä on melko mukavaa, maantiepyörä ei sovi maastoajoon.

Taloudelliset syyt

Jos aiot ostaa uuden pyörän ja myydä vanhan, parasta on tehdä se, ennen kuin vanhan pyörän markkina-arvo laskee. Muut taloudelliset syyt voivat kuitenkin nopeuttaa päätöstä:

  • Haluat säästää rahaa: uudella pyörällä et tarvitse lippua julkiseen kulkuneuvoon tai salijäsenyyttä.
  • Voit ostaa pyörän, jos olet varma, että sen hinta nousee pian.
  • On halvempaa ostaa uusi pyörä, kuin korjata vanha.

Kun pyörän eri osat alkavat pettämään, voit ostaa uuden pyörän. Joskus kuitenkin tämä päätös voidaan tehdä aiemmin. Jos tarvitset uuden pyörän, vieraile Bikko-verkkokaupassa, josta löydät parhaiten tarpeisiisi sopivan pyörän.

Pasidalinkite