Liettuassa alle 18-vuotiaiden tulee käyttää kypärää kaduilla pyöräillessä. Kypärää suositellaan kaikille muille pyöräilijöille. Kypärää suositellaan erityisesti niille, jotka pyöräilevät usein maastossa ja ajavat alamäkiosuuksia. The Bikko.lt:n tiimi tietää, että kypärän valitseminen voi olla aika vaikeaa – niitä on kuitenkin useita eri tyyppejä ja valitun täytyy olla sekä mukava, että toimiva. Ammattilaispyöräilijät pitävät kypärää melkein toiseksi välttämättömimpänä välineenä heti pyörän ostamisen jälkeen. itself.
Pyöräilykypärä koostuu yleensä kolmesta osasta:
Muovi (kypärän ulko-osa);
Styroksi (pehmeä sisäosa);
Säädettävä kiinnityshihna.
Riippuen kypärän valmistajasta ja valitsemasi pyörän tyypistä, se, millaisia nämä kolme osaa ovat, voi vaihdella. Esimerkiksi maantiellä tai maastopyörillä pyöräilevien kypärät eroavat muodossa sekä tuuletusrei’issä. Maantiepyörillä ajavien pyörät ovat äärimmäisen kevyitä, niissä on paljon tuuletusreikiä ja ne pysyvät tiukasti päässä. Maastopyöräkypärät ovat myös melko kevyitä, mutta ne on suunniteltu antamaan enemmän suojaa takaraivolle. Maastopyöräkypäröissä on myös auringonvalolta suojaava lippa.
Ennen kuin ostat kypärän, sinun täytyy tietää pääsi koko. Kypärän koot mitataan pään ympärysmitan mukaan, pienin XS on 49 cm ja suurin XL alkaa 62 cm:stä. Pään koko tulee mitata 1 cm korvien yläpuolelta otsan kohdalta . On tärkeää huomata, että BELL ja GIRO ovat hiljattain esitelleet myös YHDEN KOON kypärät, jotka ovat kooltaan universaaleja. Nämä kypärät mahtuvat yleensä päille, joiden ympärysmitat ovat 54 ja 61 cm:n välillä – kokoa voidaan säätää. Kypärä ei saa antaa liikaa painetta päälle, eikä liikkua, kun päätä liikutetaan. Sinun ei pitäisi tuntea sitä, kun laitat kypärän päähän. Jos tunnet jotain, kypärä on liian suuri tai pieni. Talvella sinulla pitäisi olla myös pyöräilymyssy, joka tulee kypärän alle .
Yksi suurimmista kypäränvalmistajista on Bell. He tekevät kypäröitä, jotka sopivat maantiepyöriin, maastopyöriin ja muihin pyöriin. Heidän kypärissään erityistä on MIPS-järjestelmä, joka vähentää jopa 43 prosentilla loukkaantumisia verrattuna kypäröihin, jossa tätä järjestelmää ei ole.
Kypärä tulisi vaihtaa viiden vuoden välein ja välittömästi, jos se halkeaa tai olet kaatunut sitä käyttäessä. Kun olet aloittanut valitsemisen, suosi vaalean väristä kypärää – autoilijoiden on silloin helpompi nähdä sinut kaduilla ja välttää törmäyksiä.