0zł

Kuinka valita lokasuojat?

Jokainen pyöräilijä, varsinkin maastossa, haluaa minimoida mudan määrän. Tämän tuloksena, joissakin pyörissä on jo valmiiksi lokasuojat. Jos pyörässä ei niitä ole, mutta pyöräily tapahtuu usein maastossa, on viisasta ostaa sopivat lokasuojat, jotta pyörän osiin ja vaatteisiin tulee niin vähän likaa, kuin mahdollista.

Lokasuojia on kolmea eri päätyyppiä: perinteinen, kiinnittyvä ja maastopyörätyylinen, joka kiinnittyy istuin osaan ja pystytankoon. Perinteiset ovat pitkiä ja ne on tarkoitettu retkipyöriin (joskus ne ovat niissä valmiina) ja maantiepyöriin (vaikea asentaa, mutta sen arvoista suojan vuoksi). Kiinnittyvät sopivat parhaiten maantiekäyttöön, koska ne ovat kevyitä. Ne kuitenkin tuovat vähemmän suojaa kuin perinteiset (pitkät). Maastopyörälokasuojat sopivat kaikkiin pyöriin, mutta tarjoavat vähiten suojaa – pyörä ja takana olevat eivät pysy suojassa roiskuvalta mudalta.

Kiinnitä huomiota siihen, kuinka lokasuojat asennetaan. Suurin osa niistä kiinnitetään pyörän runkoon, joten ennen ostamista sinun täytyy tarkistaa, onko pyörässä kiinnityskohtia, johon voit ruuvata ne. Tietyt kiinnityskohdat ovat esimerkiksi tarjolla vain hybridipyörissä, mutta ei maastopyörissä. Niissä käytettävät lokasuojat kiinnitetään runkoon tai satulanpidikkeeseen. Lokasuojien tulee olla vankasti kiinni asennettuna, eivätkä ne saa huojua, jotta ne eivät sotkeudu pyöräilijän vaatteisiin ajossa.

Pyörän pyörien ja rungon välissä täytyy olla myös väli, jotta lokasuoja mahtuu siihen. Valitettavasti maantiepyörissä on yleensä vain pieni väli, joten niihin on vaikeaa valita sopiva lokasuoja. Tästä syystä niihin tehdään usein lokasuojat, jotka kiinnitetään runkoon erityisillä kiinnittäjillä. Tämä on käytössä mukavaa, koska silloin lokasuojat voidaan poistaa koska vain (esimerkiksi kilpailun aikana). Harjoitellessa voit pitää perinteisiä pitkiä lokasuojia, jotka ovat vaikea asentaa, mutta antavat parhaan suojan.

On myös vaikeampaa löytyy lokasuojia pyöriin, joissa on iskunvaimennus. Tämän vuoksi niihin tarvitaan erityisesti valmistettu suojaus. Tämä voi olla kiinnitettävä lokasuoja satulan vieressä, joka suojaa selkääsi mudalta. Tämän tyyppinen suojaus ei kuitenkaan sovi kaikkiin pyöriin.

Maastopyörissä lokasuojat ovat äärimmäisen tärkeitä, sillä ajat usein maastossa, jossa on paljon mutaa, joka voi vahingoittaa jarruketjuja. Ne auttavat myös suojaamaan pyöräilijän varusteita.

Edes lokasuojat eivät voi aina suojata lialta, mutta ne varmasti vähentävät roiskeiden määrää. Valitessasi pyörääsi parhaiten sopivia lokasuojia, kiinnitä huomiota niiden pituuteen ja leveyteen, mutta myös asennustapaan. Lokasuojat ovat paras apuväline niille, jotka ajavat mielellään syksyllä tai talvella.

Pasidalinkite